Україна і світ

Шанувальник Nokia встановив світовий рекорд, зібравши понад 3,6 тис. телефонів


Найбільша колекція мобільних телефонів у світі офіційно належить іспанцю Венсесу Палау Фернандесу. Шанувальник Nokia зібрав понад 3,6 тис. унікальних моделей та побив тогорічний рекорд румуна Андрія Білбіє Аргентіса. Той мав трохи більше ніж 3,4 тис. моделей.

Як іспанець став рекордсменом

Початок великій колекції поклав подарунок для Фернандеса на Різдво у 1999 році. Це була сіра Nokia 3210. З 2008 року він почав цілеспрямовано збирати моделі Nokia, які раніше не міг собі дозволити. Колекція швидко зростала, зрештою зайнявши цілу кімнату в його будинку в Барселоні.

До 2018 року Венсес зібрав понад 700 різних моделей Nokia, а також почав колекціонувати телефони інших брендів, включно з тими, що знаходив на ринках. Він також зібрав прототипи телефонів, повідомляє Книга рекордів Гіннеса.

Зараз дивляться

– Моя колекція постійно еволюціонувала. Хоча я на рік призупинив її поповнення, потім знову повернувся до цієї справи з наміром зібрати всі телефони, які випустила Nokia, і навіть ті, які не вийшли на ринок, – розповів колекціонер.

Зараз в його зібранні є телефони від Siemens, NEC, Motorola, Blackberry, Samsung, HTC, Apple та багатьох інших брендів. Деякі з його телефонів є ексклюзивом з обмежених серій. Наприклад, це Nokia 3220 Star Wars Ep III, що містить моделі Yoda, Starfighter, Obi-Wan Kenobi, Cyborg та Padawan.

Плани рекордсмена

Венсес Палау Фернандес хоче за можливості розширити вже наявну колекцію. Він додав, що має в експозиції дуже рідкісні моделі, які було важко дістати.

– Зібрати всі моделі, які виробила Nokia, не легка задача. Враховуючи те, що компанія випустила понад тисячу різних моделей телефоні, а я маю їх більше ніж 700 разом з аксесуарами, це можна назвати вже музеєм, – вважає іспанець.

Він додав, що зібрати колекцію у її нинішньому вигляді коштувало йому фінансових вкладень та наполегливих зусиль. Тому рекордсмен вирішив нарешті представити її світу, хоч вона ще не завершена.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: скрин з відео


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-21 17:12:32