Україна і світ

Як може завершитися війна РФ проти України – прогноз президента Чехії

Фото: Генштаб ЗСУ

Війна Російської Федерації проти України може завершитися, коли обидві сторони дійдуть до висновку, що вони більше не можуть отримати жодних переваг військовим шляхом. Тоді почнуться переговори.

Про це заявив президент Чехії Петр Павел в інтерв’ю виданню Novinky.cz.

Коли закінчиться війна в Україні

– Важко спрогнозувати. Це залежатиме від того, які цілі ставлять перед собою українці. Найімовірніша мета – отримати аргумент для наступних переговорів. Коли обидві сторони прийдуть до висновку, що вони більше не можуть отримати жодних переваг військовим шляхом, почнуться переговори, і Україні доведеться обмінюватися картами, – вважає президент Чехії.

За його словами, до операції ЗСУ в Курській області Україна не мала таких переваг. Проте Отримавши контроль над частиною російської території, Україна матиме сильнішу позицію, сказав Петр Павел.

Зараз дивляться

– Вони просунулися на глибину майже 40 км, взяли під контроль низку сіл. Звісно, ​​це не можна вимірювати 20% території України, які окупувала РФ. Але це великий удар по престижу Росії та її Збройним силам, – переконаний він.

Президент Чехії припустив, що, можливо, другорядною метою початку операції ЗСУ в Курській області було прагнення дати зрозуміти росіянам, що військові РФ і кремлівський диктатор Володимир Путін не всемогутні.

На його думку, реакція Росії була значно слабшою, ніж світ міг уявити. Це свідчить про те, що російська армія не має потенціалу для швидкої та потужної реакції.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Українцям вдалося відволікти наступом частину сил до Курської області, які в іншому випадку були б спрямовані в бік України, тим самим розвантаживши інші ділянки фронту, зазначив президент Чехії.

– Якщо ми подивимося на початок агресії проти України в лютому 2022 року, то Путін сказав, що будь-яка допомога Україні в будь-якій формі буде вважатися війною проти РФ, і Росія відповість. Нічого подібного не сталося, – підсумував Петр Павел.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-21 16:58:49