Україна і світ

”Втратив свідомість”, щоб налякати батьків: закарпатця оштрафували за фальш-виклик швидкої


49-річний жартівник, який таким недолугим чином вирішив розіграти батьків, очевидно гадав, що страх втратити сина змусить стареньких більше його шанувати. Та навряд так буде насправді, бо з сімейного бюджету доведеться заплатити 850 грн штрафу за фальш-виклик швидкої.

Швидка примчала на терміновий виклик

Бригада закарпатської екстренки, що приїхала на виклик до села Середнє Водяне, виявила непритомного чоловіка. Швидку викликали його батьки, яких стан сина, що раптово втратив свідомість, дуже налякав.

Фельдшерка Мар’яна Бережник згадує, що це був один з тих критичних викликів, які вимагають термінового втручання медиків.

Зараз дивляться

Тоді бригада № 1203 щойно повернулася на базу з попереднього виклику – довелося швидко везти в лікарню жінку із задухою. Сторонній предмет потрапив їй глибоко в дихальні шляхи і частково перекривав доступ кисню.

Не встигли відпочити, як черговий виклик у село Середнє Водяне.

– Водій Іван Піпаш домчав нас до місця за лічені хвилини, – розповідає фельдшерка.

На підлозі у будинку нерухомо лежав чоловік, очі заплющені, на подразники не реагує.

Перевірили тиск, пульс, зняли кардіограму – все в нормі. Але щось таки насторожило Бережник. Зокрема, скорочення м’язів, коли брала кров на цукор.

– Готую препарат для ін’єкції, аж раптом пацієнт розплющує очі і бадьоро піднімається. Зі смішком каже, що здоровий, просто вирішив батьків розіграти, – згадує фельдшерка.

Скільки коштував “хворому” жарт

Мар’яна Бережник була обурена ситуацією і заявила, що викликає поліцію. Тоді 49-річний жартівник вдруге “втратив свідомість”, але вистава не вдалася. Псевдо хворому довелося таки спілкуватися з поліцейськими, які склали протокол про адмінпорушення.

До речі, такі “жарти” вартують недешево.  Ще 2021 році були підвищені розміри штрафів за завідомо безпідставний виклик пожежників, рятувальників, поліції, бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги або інших аварійно-рятувальних формувань.

Згідно зі  статтею 183 Кодексу України про адміністративні правопорушення, жартівникам загрожує штраф від 50 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів (850-3400 грн.).

Зайве нагадувати, що швидка, яка приїхала на такий фальш-виклик, могла не встигнути врятувати життя когось іншого – хто справді знаходився у небезпечному стані і потребував негайної медичної допомоги.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело і фото: 103 Закарпаття

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-20 12:06:07