Україна і світ

У Мирнограді розшукуватимуть батьків, які ховають дітей від евакуації – МВА

Фото: Pexels

У Мирнограді Донецької області поліція розшукуватиме батьків, що намагаються сховати своїх дітей від евакуації.

Про це в ефірі Радіо Свобода (проєкт Свобода Ранок) сказав виконувач обов’язків начальника Мирноградської міської військової адміністрації Юрій Третяк.

– Є в нас випадки, коли батьки ховають дітей. Сьогодні в нас нарада з поліцією буде – як ми будемо працювати з такими людьми, як ми будемо розшукувати таких батьків, які ховають дітей і кажуть недостовірну інформацію, що діти давно виїхали. Будемо подомовий обхід (робити, – Ред.). Ми це й робимо, але будемо посилювати ці дії, особливо в тих районах міста, які зазнають щоденних ударів, – сказав він.

Мирноград знаходиться за 5 км від фронту

Наразі лінія фронту знаходиться менш ніж за 5 км від Мирнограда. За інформацією місцевої влади, у місті залишається приблизно 16 тис. людей.

Зараз дивляться

– Сподіваюся, що до кінця тижня вже буде менше десяти тисяч. Але я не можу казати про це впевнено. Ми ж не можемо силоміць вивозити людей, – каже керівник МВА.

Зі свого боку Третяк закликає людей евакуюватися якомога швидше, оскільки далі ситуація буде лише погіршуватися. На запитання, що буде з людьми, яких не встигнуть вивезти або, які на власний розсуд залишаться в місті, Третяк відповів:

– Життя під постійними обстрілами. Можливо, без води і без світла. Тому я звертаюсь до мешканців Мирнограда і Мирноградської громади: не чекайте. Краще не буде.

Нагадаємо, що раніше Третяк повідомив що, згідно з рішенням Ради оборони Донецької області, він ухвалив рішення про евакуацію установ і підприємств міста, а також про закриття магазинів і ринків. Він зауважив, що у Мирнограда залишаються лічені дні, а мешканці вже третій день відчувають навіть артилерійські обстріли.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Мирнограді діє посилена комендантська година: з 15:00 до 11:00.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-20 12:04:59