Україна і світ

Спікер Джонсон про удари по території РФ: ЗСУ мають воювати, як вважають за потрібне

Спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон заявив, що підтримує надання українській армії дозволу бити західною зброєю по цілях на території Росії.

Про це він сказав у коментарі Голосу Америки.

На запитання, чи обговорювали на зустрічі з делегаціями країн НАТО зняття обмежень з України на удари по території РФ, спікер відповів:

Зараз дивляться

Я сказав, що воля Конгресу полягає у тому, щоб дозволити їм (ЗСУ, – Ред.) гнучкість у використанні зброї та допомоги, яку ми вже надіслали, щоб вони могли вести війну так, як вважають за потрібне. І я прихильник цього. Я вважаю, що це й був намір Конгресу, — відповів Майк Джонсон.

Дозвіл бити зброєю по РФ

Раніше конгресмени закликали Пентагон дозволити ЗСУ атакувати РФ американською зброєю.

Держсекретар Ентоні Блінкен та генсек НАТО Єнс Столтенберг також підтримують такий дозвіл. Спікер Палати представників Майк Джонсон заявив, що Вашингтону варто дозволити Україні використовувати американську зброю для завдання ударів по цілях у РФ.

Проте канцлер Німеччини Олаф Шольц виступив проти ударів України по території РФ. Радник США з нацбезпеки Джейк Салліван також проти.

Новий прем’єр Великої Британії Кір Стармер заявив, що Україна може використовувати ракети Storm Shadow для ударів по військових об’єктах на території Росії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-11 12:38:07