Львівський портал

У Польщі заявили про «довгу і напружену ніч» для своєї ППО через удари по Україні

Оперативне командування Збройних сил Польщі повідомило, що в ніч проти 1 червня залучало свою авіацію та авіацію союзників у зв’язку з загрозою російських ракетних ударів по території України. Таке повідомлення опублікували на сторінці польського командування у Facebook, пише Європейська правда.

Польські військові зазначили, що нічна атака Росії охопила всю територію України, зокрема прикордонні з Польщею регіони, та здійснювалась крилатими ракетами, дронами типу Shahed і балістичними ракетами, запущеними з Чорноморського регіону.

«Це була довга і напружена ніч для всієї системи протиповітряної оборони Польщі», – зазначили в оперативному командуванні Війська Польського.

Розгортання польської та союзної авіації припинилось до 06:00, коли рівень загрози ракетних ударів російської авіації по території України знизився.

«Військо Польське безперервно стежить за ситуацією на українській території і перебуває в постійній бойовій готовності для забезпечення безпеки польського повітряного простору», – запевнили там.

Нагадаємо, у ніч на суботу, 1 червня, російські окупанти атакували Україну 47 ударними дронами Shahed та 53 ракетами. Силам ППО України вдалося збити 35 ракет та 46 «Шахедів».

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-06-01 12:12:00