Львівський портал

Зеленський зустрівся з Трампом

Президент України Володимир Зеленський та кандидат у президенти США від республіканців Дональд Трамп зустрілися у п’ятницю в Нью-Йорку у Trump Tower. Про це повідомляє Європейська правда.

Зеленський подякував Трампу за зустріч, згадавши, що з часу останньої їхньої особистої зустрічі минуло 5 років.

«Я думаю, у нас є спільний погляд на те, що війна в Україні повинна бути зупинена, і Путін не може перемогти. Україна повинна перемогти. І я хочу обговорити з вами деталі «плану перемоги», – сказав Президент України.

Зеленський також зауважив, що тільки американці вирішують, хто стане наступним президентом США, але вже зараз важливо обговорити спільні кроки після листопада, коли пройдуть вибори.

«Тому я вирішив зустрітись з обома кандидатами», – сказав він.

Оновлено.

Трамп сказав, що намагатиметься працювати з «обома сторонами», аби врегулювати конфлікт. «Ця країна проходить крізь пекло… Я ніколи не бачив нічого подібного на цю жахливу ситуацію», – зазначив він.

Він продовжив, що у нього із Зеленським “дуже гарні відносини” і одразу сказав те саме про відносини з правителем Росії Владіміром Путіним та заявив, що бачить можливість швидко домовитися про припинення війни.

На репліку Трампа про відносини з Путіним Зеленський сказав: “Я сподіваюсь, що у нас кращі стосунки”, на що Трамп відповів: “Для танго потрібні двоє”.

“Сьогодні у нас буде гарна зустріч. Я думаю, той факт, що ми сьогодні зібралися, – дуже гарний знак”, – сказав Дональд Трамп.

Фото з трансляції Sky News

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-27 17:24:29