Суспільне мовлення

На Львівщині 27 жовтня прощаються із чотирма захисниками України

Сьогодні, 27 жовтня, у Львові та в області прощаються із чотирма військовими. Євген Узунов, Андрій Рубель, Сергій Долотін та Дмитро Паньків загинули у бою з військами РФ.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Євген Узунов народився у Львові. На початку 2000-х років вступив на службу до Військово-морських сил та проживав у Євпаторії. Згодом повернувся до Львова та займався виробництвом взуття. Із перших днів повномасштабного вторгнення Євген добровольцем став на захист країни. Чоловік увійшов до лав другої окремої Галицької бригади Західного оперативно-територіального об’єднання Нацгвардії України. Воїн загинув 22 жовтня. У нього залишилися троє дітей, цивільна дружина, сестра, брат, двоюрідні брати і сестри, мама та тітка.

Євген Узунов. Львівська міська рада

Андрій Рубель родом зі Львова. Чоловік здобув освіту в колишньому Львівському інституті економіки і туризму. Працював слюсарем і маляром. Із початком повномасштабного вторгнення РФ захисник увійшов до лав 65 окремої механізованої бригади Збройних Сил України. Чоловік виконував бойові завдання на території Запорізької області. У воїна залишилися бабуся, мама, дружина, 12-річний син і брат.

Андрій Рубель

Андрій Рубель. Львівська міська рада

Євгена Узунова та Андрія Рубеля поховали на Личаківському кладовищі. 

Сергій Долотін — уродженець селища Старомихайлівка Марʼїнського району, що на Донеччині. Працював на шахті у Вугледарі. У травні 2022 року чоловік із сім’єю приїхав як ВПО в смт Дашава Стрийської громади. У лютому його призвали в ЗСУ. Військовий служив у кулеметному взводі. Зник безвісти в районі Новоєгорівки на Луганщині, виконуючи бойове завдання. У Сергія залишилось троє доньок. Чоловіка поховали на Алеї слави на Стрийському кладовищі.

Сергій Долотін

Сергій Долотін. Львівська ОВА

Дмитро Паньків — житель села Добросин. Чоловік був молодшим сержантом, обороняв Україну на східному напрямку. Військовий загинув 5 жовтня 2023 року внаслідок ворожого мінометного обстрілу в районі Кліщіївки Бахмутського району Донецької області. Чин похорону захисника розпочався о 13:00 у Храмі Воздвиження Чесного Хреста у Добросині. Військового поховають на місцевому кладовищі.

Дмитро Паньків

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дмитро Паньків. Львівська ОВА


Джерело: Суспільне мовлення України