Суспільне мовлення

Львівська облрада не підтримала рішення про обмеження некритичних витрат

Сьогодні, 26 жовтня, під час ХІХ позачергової сесії Львівської обласної ради, депутати голосували за обмеження непершочергових видатків з обласного бюджету. Для ухвалення цього рішення забракло голосів.

Про це стало відомо з трансляції засідання на YouTube-каналі Львівської обласної ради.

Депутати понад годину висловлювали думки щодо будівництва стадіонів та перекладання бруківки та говорили, що це не на часі. “За основу” питання про обмеження непершочергових видатків підтримали 43 з 48 присутніх депутатів.

Під час голосування за це питання “В цілому”, його підтримали 34 депутати. Чотири — утрималися й десять не голосували взагалі.

Учасник мітингів “Спочатку дрони, потім стадіони”, який щотижня відбувається у Львові, та ветеран Артур Кирєєв опублікував допис у Facebook та повідомив, що цьогоріч ЛОВА планує отримати 1,5 млрд військового ПДФО. Натомість на допомогу ЗСУ виділять 95 млн гривень.

Тому активісти завтра, 27 жовтня, знову вийдуть на мітинг проти некритичних витрат.

5 жовтня начальник Львівської ОВА Максим Козицький видав розпорядження “Про обмеження непершочергових видатків місцевих бюджетів Львівської області в умовах воєнного стану”.

Відтак, згідно документу, першочергово слід здійснювати фінансування функціонування бюджетних установ, заходів щодо відсічі збройної агресії та цивільного захисту, захист та підготовку об’єктів соціальної та іншої інфраструктури. Також слід фінансувати аварійно-відновлювальні роботи і соціальну підтримку ВПО, створення умов реабілітації військових і ветеранів.

Укладання нових угод можливе лише за погодженням з профільними заступниками начальника Львівської обласної військової адміністрації.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Під час формування бюджетних запитів для складання обласного бюджету на 2024 рік враховувати пріоритетність видатків.


Джерело: Суспільне мовлення України