Суспільне мовлення

Підірвався на двох мінах: у Львові проходить реабілітацію воїн з Донеччини

У Львові проходить реабілітацію 26-річний військовослужбовець з Донеччини Андрій Жилін. У серпні, служачи на Бахмутському напрямку, він підірвався на двох мінах.

Історію пацієнта розповіли у Першому ТМО Львова.

Андрій Жилін із селища на півночі Донеччини. Початок війни у 2014 році він зустрів підлітком. З початком повномасштабного вторгнення вирішив боронити Україну.

Чоловік залишив роботу водієм та приєднався до територіальної оборони. Спершу воював на Харківщині, а потім — в Донецькій області, де й отримав поранення. Це трапилося у боях за Кліщіївку.

“Нам треба було з однієї позиції перейти на іншу, тож я пішов у розвідку. Ступаю ніби на “чисту” землю і в момент підриваюсь на міні. Втрачаю координацію, падаю та наплічником зачіпаю ще одну міну. Знову підриваюсь”, — пригадує Андрій.

Андрій Жилін під час реабілітації. Фото: Першого ТМО Львова

Внаслідок цього військовий втрачає частину стопи, сам накладає турнікет і чекає.

“Немає ані людей, ані дерев. Лише дрони літають над головою, а сховатися ніде. Тоді я відчув шалений страх та подумав: дідько, я так хочу ще жити, я стільки всього ще не зробив”, — каже Андрій Жилін.

Побратимам вдалося знайти, витягти та евакуювати Андрія. На момент госпіталізації його до лікарні у Харкові турнікет на нозі бійця пробув 11 годин. Тож стопу довелося ампутувати. На подальше лікування та реабілітацію Андрія скерували до Львова, у центр “Незламні”. У Львові захисникові провели повторну ампутацію.

“Через цю операцію доводиться проходити кожному другому воїнові, який втратив частину кінцівки. Бо лише реампутація дає можливість сформувати правильну куксу для встановлення сучасного функціонального протезу”, — кажуть у Першому ТМО.

Підірвався на двох мінах: у Львові проходить реабілітацію воїн з Донеччини

Андрій Жилін під час реабілітації. Фото: Першого ТМО Львова

Андрій розповідає про те, як минає його реабілітація:

“Тут, у центрі, про тебе повсякчас дбають, постійно вигадують нові методи реабілітації та різноманітні активності. І ти відчуваєш себе як у великій, дружній родині, а не просто лежиш у палаті та залишаєшся сам на сам зі своєю проблемою”.

Нині захисник відновлюється після повторної ампутації та займається з фізичними терапевтами. Аби спеціалісти могли приступити до протезування, кукса пацієнта має повністю загоїтися.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Андрій не будує плани на далеке майбутнє. Наразі його мрії — це якнайшвидше стати на протез, повернутися у стрій та раз і назавжди вигнати ворога із рідної Донеччини.


Джерело: Суспільне мовлення України