Суспільне мовлення

У Львові затвердили, як мають виглядати меморіальні таблиці на честь загиблих захисників

Виконком Львівської міської ради затвердив взірець, як мають виглядати меморіальні таблиці, що вшановують пам’ять загиблих військовослужбовців. Таку таблицю нового зразка встановили на ліцеї номер 8. Випускник цього навчального закладу Ярослав Юник загинув біля Лимана Донецької області.

Щоб встановити таку таблицю, родині загиблого потрібно звернутися до закладу, наприклад, до школи. Після чого директори шкіл подають документи до ЦНАПу і організовують виготовлення таблиці. Усі меморіальні дошки будуть встановлені коштом міста, розповів під час брифінгу керівник департаменту “Адміністрація міського голови” Євген Бойко.

“Таблиця може бути встановлена як на освітньому закладі, так і на будинку, де мешкав Герой. Чи, наприклад, на якомусь іншому місці. Все одно ми виходимо з того, що це має бути погоджено рішенням виконавчого комітету, затверджено відповідно до зразка, чим власне і буде займатися наше управління архітектури”, — говорить Євген Бойко.

Головний архітектор Львова Антон Коломєйцев зазначив, при виготовленні таблиці можна використовувати різні матеріали.

“Ми розглядаємо метал. Відповідно, лазерна висічка на металі. Або ж оргскло, як ми бачимо тут на фасаді школи номер 8 у місті Львів. Фактично ми говоримо про те, що це є уніфікований стандарт написів, інформації, яка подається на таблиці”, — каже Антон Коломєйцев.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Орієнтовна вартість таблиці — близько шести тисяч гривень.


Джерело: Суспільне мовлення України