Суспільне мовлення

Управління охорони історичного середовища Львова очолить архітекторка Тетяна Балукова

З грудня 2023 року міське управління охорони історичного середовища очолить 35-річна архітекторка Тетяна Балукова. Її кандидатуру погодила експертна рада за результатами публічного відбору кандидатів на цю посаду.

Як повідомили у пресслужбі Львівської міської ради з посиланням на керівницю управління персоналом мерії Лілію Савич, новопризначена очільниця розпочне роботу з 5 грудня. До цього часу жінка має завершити роботу в Німеччині, відповідно до трудового законодавства. Зараз Тетяна Балукова працює за фахом в одній з архітектурних компаній в Лейпцигу.

Тетяна Балукова закінчила Львівську політехніку за спеціальністю “містобудування”, згодом проходила стажування за кордоном. У Львові очолювала ЛКП “Архітектурно-археологічна служба” і працювала архітекторкою-консультанткою в проєкті GIZ GmbH “Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова”. З 2019 року живе у Німеччині та до цього часу працює архітекторкою в інженерному бюро країни.

Публічний відбір кандидата на посаду керівника управління охорони історичного середовища у Львові провели 5 жовтня. Тоді члени експертної ради заслухали сімох кандидатів, які презентували своє бачення розвитку управління та роботи у сфері захисту культурної спадщини. Заслуховування транслювалось онлайн.

Що відомо про попереднього керівника управління охорони історичного середовища

15 серпня правоохоронці затримали тимчасово виконуючого обов’язки керівника управління охорони історичного середовища Львівської міськради. Посадовця підозрюють у корупційній діяльності.

За даними слідства, посадовець та його спільниця одержали 1 500 доларів від приватного підприємця. Останній переплановував помешкання у комерційне приміщення для відкриття магазину, хабар вимагали за погодження технічної документації з облаштування окремого входу.

Ні прокуратура, ні міська рада ім’я підозрюваного не називали. Проте незадовго до затримання Суспільне готувало сюжет, де від цього управління коментував Георгій Корнєєв. Тоді пресслужба представляла його як тимчасового виконувача обов’язків керівника та постійного заступника.

Суспільне намагалось отримати коментар від Георгія Корнєєва, але у нього був вимкнений телефон.

18 серпня експосадовець вийшов з СІЗО. Він сплатив понад 155 тисяч гривень застави.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

11 вересня у Львівській міській раді оголосили конкурс на посаду керівника управління охорони історичного середовища Львівської міської ради. Серед вимог до кандидата —мати управлінський досвід та володіти англійською мовою.


Джерело: Суспільне мовлення України