Суспільне мовлення

Щомісячний обіг — понад 5 млн грн: на Львівщині викрили масштабну схему зі збуту наркотиків

На Львівщині викрили вісьмох членів наркоугруповання, яких підозрюють у збуті метамфетаміну. Щомісяця їм вдавалося продавати до трьох кілограмів наркотиків. Таким чином отримували понад п’ять мільйонів гривень прибутку.

Як повідомили на Facebook-сторінці СБ України у Львівській області, наркоугруповання складалось з кількох злочинних груп. За даними слідства, перша займалась постачанням гуртових партій наркотиків, які закупляла на Вінниччині, а друга здійснювала збут наркотиків мешканцям вроздріб, зокрема у місцях позбавлення волі.

Своїх клієнтів підозрювані підшуковували через особисті зв’язки в регіоні та через посередників у в’язницях. Реалізували наркотики за чітко визначеною схемою, де кожен з учасників мав своє завдання. Зокрема, у місця позбавлення волі поставку здійснювали через посилки для в’язнів, маскуючи наркотики серед продуктів. Таким чином, учасникам схеми вдавалось отримувати по п’ять мільйонів гривень прибутку щомісяця.

Затримання підозрюваного у наркоторгівлі. СБ України у Львівській області

Слідчим вдалось затримати усіх учасників схеми. Під час обшуку в них вилучили велику партію наркотиків вартістю понад два мільйони гривень за цінами чорного ринку. Фігурантам справи повідомили про підозру в незаконному придбанні, зберіганні, перевезенні та збуті наркотиків. Їм загрожує позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна. Підозрюваним вже обрали запобіжний захід — тримання під вартою без права внесення застави.

Вилучені наркотики

Вилучені наркотики. Львівська обласна прокуратура

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Триває досудове розслідування. Наразі вирішується питання про призначення експертиз.


Джерело: Суспільне мовлення України