Суспільне мовлення

Львівський IT-кластер передав прикордонникам обладнання на 2,5 млн гривень

Львівський ІТ-кластер передав прикордонникам обладнання для моніторингу ситуації на кордоні України вартістю два з половиною мільйони гривень. Це вже четверта передача техніки в межах проєкту “Guardian”.

Прикордонники Західного регіонального управління Держприкордонслужби отримали монітори, мережеве обладнання, а також відеокарти та блоки живлення. Усі ці пристрої дозволять створити умовну “Західну стіну” на державному кордоні, говорить начальник відділу Західного регіонального управління ДПСУ Ігор Матвійчук.

“Це наші “очі”, скажемо так, по західному кордону. Сюди буде виведена інформація з пунктів пропуску, сюди буде виведена інформація з наших безпілотних літальних апаратів, тобто повітряний простір, який ми моніторимо зверху. Ця техніка нам дозволить в принципі швидко і якісно управляти, приймати рішення по західному кордону”, — каже Ігор Матвійчук.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За словами виконавчого директора львівського IT-кластера Степана Веселовського, в межах проєкту “Victory” вдалось зібрати майже 100 мільйонів гривень. Їх скерували на різні проєкти – від реабілітації ментального здоров’я до протиповітряної оборони, прикордонної служби та МВС.


Джерело: Суспільне мовлення України