Суспільне мовлення

“Хоробрі казки”: у Львові презентували дитячу книжку від Суспільного

У Львові презентували дитячу книгу від Суспільного — “Хоробрі казки”. Представили видання під час Міжнародного BookForum у Львові. Авторки тестів, що увійшли до дитячої книги — Ірина Виговська та Вікторія Мурована.

Як повідомила під час презентації Вікторія Мурована, “Хоробрі казки” створили, аби у зрозумілій для дітей формі пояснити, що відбувається навколо них у час повномасштабного вторгнення Росії. Книга — це 12 історій, які об’єднані однією темою.

“Ми зрозуміли, що старі казки, можливо, не з усім зможуть впоратись, що потрібні нові слова, нові сенси. І ми, як дорослі, маємо їх знайти і запропонувати дітям. Ми намагались зробити книжку не про війну, ми намагались зробити її про життя, про радість, про підтримку. Розповісти їм про наших хоробрих воїнів-котиків”, — каже авторка проєкту Вікторія Мурована.

Презентація дитячої книжки Суспільного “Хоробрі казки”. Фото: Суспільне Львів

Загалом “Хоробрі казки” презентували, як розважальний та пізнавальний проєкт для дітей, а також для їхніх батьків. Тексти писали так, аби додатково не травмувати читачів.

“Ми, як творці, можемо вигадувати фантастичних героїв, персонажів, історії, книги. Але нам дуже важливо розуміти чи не буде травмувати це зараз наших дітей. Тому батьки можуть бути переконані — ця книга буде безпечною, і ми дуже просимо обговорювати цю книгу, читати її родинами”, — каже керівниця редакції дитячого мовлення Юлія Дичук.

Ця історія створена спільно з психологинею Маріанною Новаковською, вона була дуже щільно інтегрована в команду.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Також на сторінках книги є спеціальні QR-коди, що дозволять послухати аудіоверсії цих історій. Їх начитали Юлія Саніна, Ірма Вітовська, Злата Огнєвіч тощо. Також їх можна завантажити у телеграм-каналі Суспільне.Казки.


Джерело: Суспільне мовлення України