Суспільне мовлення

На Львівщині передбачили понад 36 млн грн на обладнання кабінетів “Захисту України”

На Львівщині передбачили понад 36 млн грн на обладнання кабінетів “Захист України”. Загалом субвенції з обласного бюджету на кабінети “Захист України” отримають 62 територіальні громади.

Про це повідомили на сайті Львівської обласної військової адміністрації.

За ці гроші планують облаштувати 68 кабінетів, а для 11 обласних закладів освіти  придбають інтерактивні лазерні тири.

“Наше найперше завдання — створити сучасні, добре обладнані кабінети “Захист України” у тих школах, які найближчим часом будуть трансформовані у ліцеї. Це один із визначальних факторів, котрий ми беремо до уваги під час розподілу коштів”, — каже директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Олег Паска.

В обласному бюджеті на обладнання кабінетів “Захисту України” передбачили 18,3 млн грн. Таку ж суду дофінансують місцеві бюджети. Видатки передбачені Програмою розвитку освіти Львівської області на 2021-2025 роки.

Як повідомляють у департаменті освіти і науки ЛОВА, 46 територіальних громад провели закупівлі та уклали договори з постачальниками.

Для Ліцею імені Героїв Крут, що у Львові, закупили обладнання та навчально-наочні засоби. Зокрема, придбали комплект для тактично-спортивної гри лазертаг.

“Ліцеїсти мають 5 годин на тиждень з предмета “Захист України”, частину з яких проводять у формі післяобідніх практичних занять та змагань на полі командно-тактичних ігор, в електронному лазерному тирі та інших об’єктах профільної навчально-матеріальної бази”, — каже заступник начальника ліцею Героїв Крут Тарас Грицевич.

Також придбали  топографічні карти, компаси та курвіметри для занять з предмета “Основи топографії й орієнтування” для 8-9 класів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За словами Тараса Грицевича, ліцей тепер має додаткове спорядження для занять з основ домедичної допомоги (тактичної медицини), захисту від зброї масового ураження, військово-інженерної та розвідувальної підготовки, прикладної військово-фізичної підготовки та інших розділів профільної програми предмета “Захист України”.


Джерело: Суспільне мовлення України