Суспільне мовлення

BookForum почався: яка подія зібрала найбільше відвідувачів у другий день фестивалю

У Львові стартував ювілейний 30-й BookForum. Тільки 5 жовтня на події завітало щонайменше 1000 відвідувачів.

Про це повідомили у пресслужбі BookForum.

Оскільки відкриття 4 жовтня було з обмеженою кількістю людей, тому 5 жовтня фактично стало першим днем фестивалю.

Найбільше відвідувачів зібрала дискусія за участі Вахтанга Кебуладзе, Енн Епплбом (онлайн), Тетяни Огаркової, Славенки Дракуліч (онлайн) та Максима Яковлєва “Війна як крах цивілізації: чи буде щастя після війни?”.

У 2023 році BookForum проходить з 4 до 8 жовтня. У програмі — 150 заходів, які відбуватимуться на п’яти локаціях у центрі міста. Основною локацією є Порохова вежа. Там встановили намети для учасників.

Цьогоріч основною темою фестивалю є “Перепис майбутнього”. Зокрема, зосередяться на таких темах: де межа людяності, як глобальні катастрофи впливають на життя, чи є можливість за цих умов бути щасливим, де межа між створеними кампаніями і просто опозиційними думками, як і коли нам починати відбудову.

Також під час фестивалю будуть згадувати тих, хто загинули через вторгнення Росії в Україну, зокрема двох авторів — Володимира Вакуленка та Вікторію Амеліну. Крім того, на захід приїдуть письменники, які зараз воюють, — наприклад, Ярина Чорногуз і Павло Вишебаба.

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв’язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]


Джерело: Суспільне мовлення України