Суспільне мовлення

Вперше за 18 років: міжнародний поїзд зі Львова до Варшави почне курсувати 15 жовтня

З 15 жовтня 2023 року почнуть курсувати потяги зі Львова до Варшави. Маршрут буде організований через станцію Рава-Руська, що на Львівщині.

Як повідомили на Facebook-сторінці “Укрзалізниці”, проєкт реалізували спільно з польським залізничним перевізником “SKPL”.

“Нам знадобилося понад шість місяців на реалізацію цього проєкту, зокрема на узгодження всіх деталей з польською стороною та відкриття пункту пропуску. Відтепер ще 10 населених пунктів України отримають залізничне сполучення з Варшавою та Любліном”, – каже голова правління АТ “Укрзалізниця” Євген Лященко.

Маршрут працюватиме у пересадковому форматі на станції Рава-Руська. Там пасажири пересідатимуть з поїзда, який розрахований на українську ширину колії, на поїзд європейської колії. Рейси з Варшави до Рави-Руської та зворотно виконуватиме рухомий склад “SKPL”.

“Розклад руху поїздів розроблений таким чином, щоб без зайвих пересадок охопити залізничним сполученням з Варшавою та Любліном не лише Львів, а й Івано-Франківськ, Стрий, Коломию, Калуш, Моршин, Брюховичі та Жовкву. Пасажири з інших міст України зможуть скористатися пересадкою у Львові. Також пасажирам не варто хвилюватися за можливі запізнення, оскільки пересадка узгоджена. Поїзд завжди чекатиме усіх пасажирів!” — йдеться у повідомленні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Придбати квитки та дізнатися розклад руху можна у застосунку, чат-ботах, на сайтах “Укрзалізниці”, а також у міжнародних касах вокзалів. При цьому пасажири з інших українських міст можуть купити відразу два квитки одним кліком. Для цього потрібно у пошуковому запиті ввести необхідне місто в Україні та місце призначення — Варшаву чи Люблін або ж у зворотному напрямку.


Джерело: Суспільне мовлення України