Суспільне мовлення

Переправлення ухилянтів: на Львівщині на 5 років засудили голову громадської організації

На Львівщині прокурори обласної прокуратури оскаржили в апеляційному суді рішення першої інстанції керівнику громадської організації. 27-річного чоловіка обвинувачують у незаконному переправлення військовозобов’язаних через кордон. Новий вирок суду — 5 років позбавлення волі.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

За даними обласної прокуратури, засуджений складав і подавав документи до Львівської обласної військової адміністрації. У них він просив дозвіл на виїзд за межі країни призовника як волонтера від організації.

“Після отримання відповідного дозволу, відомості про військовозобов’язаного вносились у систему “Шлях”. Таким чином призовники безперешкодно виїжджали за кордон під видом водіїв-волонтерів від громадської організації”, — повідомили у пресслужбі прокуратури.

Правоохоронці задокументували, що таким чином виїхало за кордон і не повернулось назад 24 чоловіки.

Як розповіла речниця Львівської обласної прокуратури Адріана Дмитренко, обвинувачений — 27-річний мешканець Самбірського району.

У вересні 2023 року Самбірський міський районний суд визнав чоловіка винним у незаконному переправленні військовозобов’язаних через державний кордон, службовому підробленні та підкупі службової особи (ч. 2 ст. 332, ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 368-3 КК України). Йому призначили покарання — 5 років позбавлення волі із забороною обіймати керівні посади на 3 роки та оштрафувати на 51 тис. грн. Також суд звільнив підозрюваного від відбування покарання з іспитовим строком.

Це рішення суду першої інстанції оскаржили. 25 вересня Львівський апеляційний суд виніс нове рішення. Чоловіка засудили на 5 років. Також суд заборонив йому обіймати керівні посади в громадських організаціях на 3 роки та призначив штраф у сумі 68 тис. грн.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За словами речниці Львівської обласної прокуратури Адріани Дмитренко, вирок набирає законної сили з моменту постановлення та може бути оскаржений в касаційному порядку протягом трьох місяців з дня його проголошення.


Джерело: Суспільне мовлення України