Суспільне мовлення

ТВК зареєструвала депутатом Львівської облради Назарія Островського

Львівська обласна територіальна виборча комісія зареєструвала депутатом Львівської обласної ради за списком Української Галицької партії Назарія Островського замість Юрія Фольварочного.

Як розповів Суспільному голова Львівської обласної територіальної виборчої комісії Микола Городецький, засідання комісії відбулося 2 жовтня 2023 року.

“Засідання було повноважним: присутні 13 членів комісії. Два нових члени комісії прийняли присягу. Було сім питань порядку денного. І прийняли дві постанови. Одна – про реєстрацію депутата Львівської обласної ради 8 скликання Островського Назарія Івановича. Наступна – про визнання обраним депутатом Біляка Миколи Романовича”, – каже він.

Що стосується інших кандидатів у депутати – Ярослава Гасяка, Олега Іваша, Миколи Фрея та Мирослава Карпінського, – постанови не прийняті.

За словами Миколи Городецького, найближчим часом планується скликати засідання комісії, де знов вноситимуть питання в порядок денний про вищезгаданих кандидатів у депутати Львівської обласної ради. Але дату ще не визначили.

“Рішення досі не приймалося, тому що складно було зібрати кворум, тому не завжди членам комісії вдавалося прийти на засідання. З різних причин: з поважних і без поважних”, – зазначив голова Львівської обласної територіальної виборчої комісії.

Він також додав, що обласна виборча комісія налічує 18 людей.

Як написав на своїй сторінці у Facebook керівник проєктів у сфері виборів та місцевого самоврядування у Громадянській мережі “Опора Львів” Тарас Радь, тепер, аби Назарій Островський набув депутатських повноважень, потрібно остаточно припинити його повноваження як депутата Бродівської міської ради.

А ось те, що комісія визнала обраним депутатом Львівської міської ради Миколу Седіла, не означає, що він набув статусу депутата: комісія має прийняти ще одне рішення про реєстрацію його депутатом.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“Таким чином Біляк перейшов в аналогічний статус, у якому вже п’ять місяців перебуває інших кандидат від “Європейської солідарності” Ярослав Гасяк. Водночас інші чотири питання порядку денного: про реєстрацію депутатом Ярослава Гасяка (замість Григорія Козловського), а також про визнання обраними депутатами кандидатів від “Європейської Солідарності” Олега Іваша (замість Володимира Квурта) та Миколи Фрея (замість Михайла Дзюдзя) і кандидата від партії “Голос” Мирослава Карпінського (замість Іванни Герус) ТВК провалила. Результати голосування за усі ці чотири питання: 8 членів “за” і 5 “утрималось”, – написав Тарас Радь.


Джерело: Суспільне мовлення України