Суспільне мовлення

У Львові з отруєнням госпіталізували дев’ятьох працівників та стажерів майстерні шоколаду: у якому вони стані

В обласну інфекційну лікарню госпіталізували вже дев’ятьох працівників та стажерів Львівської майстерні шоколаду на вулиці Сербській. Вони отруїлись обідами, які доставив зовнішній постачальник.

Як розповіла Суспільному головна санітарна лікарка Львівщини Наталія Тімко-Іванченко, вчора, 28 вересня, в інфекційну лікарню поступили семеро працівників та стажерів Львівської майстерні шоколаду. Пацієнти мали підвищену температуру тіла, нудоту та блювоту. Сьогодні у медзаклад госпіталізували ще двох працівників шоколадні з аналогічними симптомами.

У Львівській майстерні шоколаду повідомили, усі працівники та стажери їли обіди, які привіз зовнішній постачальник.

“Пацієнти говорять, що вони споживали перед тим як захворіти рис з куркою та тушкованою капустою, але не факт, що саме це могло спричинити інфікування. Триває епідрозслідування, працюють наші фахівці Львівського обласного контролю та профілактики хвороб і фахівці Держпродспоживслужби”, — каже Наталія Тімко-Іванченко.

Головна санітарна лікарка Львівщини каже, наразі усі пацієнти перебувають у стані середньої важкості. Вони продовжують лікування у стаціонарі.

У майстерні шоколаду додають, у закладі провели повну дезінфекцію.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“До оголошення офіційних результатів аналізів майстерня працює у форматі крамниці та видачі гарячих напоїв в одноразовому посуді на виніс. До роботи допущені тільки ті працівники, які не працювали останні три дні. Надалі співпрацюємо з відповідними службами та всіма учасниками інциденту та сподіваємось на швидке одужання наших людей”, — йдеться у повідомленні.


Джерело: Суспільне мовлення України