Суспільне мовлення

Роман Яремчук дебютував за “Валенсію” у чемпіонаті Іспанії: як зіграв українець

Перший матч українця відбувся проти “Сосьєдада”.

Український нападник Роман Яремчук дебютував у складі іспанської “Валенсії”. Сталося це у домашньому матчі Ла Ліги проти “Реала Сосьєдада”.

Яремчук поповнив склад валенсійців в останній день трансферного вікна в Іспанії на правах оренди з “Брюгге”. З того моменту українець двічі потрапляв у заявку команди, однак жодного разу не зіграв за неї. Тренер “Кажанів” Рубен Бараха мотивував це тим, що Роман має проблеми зі здоров’ям.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Напередодні сьомого туру іспанської Ла Ліги Яремчук потрапив до заявки збірної України на жовтневі матчі відбору на Євро-2024 проти Північної Македонії та Мальти. Натомість у “Валенсії” заявили, що українець відновився від пошкодження та отримає свій шанс проти “Сосьєдада” у середу, 27 вересня.

Як минув дебют Яремчука у “Валенсії”

  • Роман розпочав поєдинок у запасі. Бараха випустив українця на заміну на 74-й хвилині, коли “Валенсія” поступалася у рахунку 0:1 та перебувала у меншості. На полі Яремчук замінив Дієго Лопеса, флангового атакувального гравця.
  • Через кілька хвилин після виходу на поле Яремчук мав шанс відзначитись дебютним голом за іспанську команду, але після подачі зі штрафного пробив головою повз ворота.
  • На 89-й хвилині український форвард заробив на собі жовту картку, коли на ньому грубо сфолив Ігор Субельдія.
  • До другого тайму арбітр зустрічі Алехандро Ернандес компенсував сім хвилин, однак жодна з команд не змінила рахунок у матчі, який завершився для “Валенсії” третьою поразкою у сезоні.
  • Яремчук загалом провів на полі 24 хвилини. Впродовж цього часу українець 18 разів торкнувся м’яча, здійснив п’ять передач (три – точні). Окрім цього, Роман виграв дві з чотирьох верхових дуелей та виконав один успішний підкат.

Роман Яремчук та “Валенсія” у сезоні 2023/24: що відомо

  • Після семи зіграних матчів у Ла Лізі “Валенсія” набрала 10 очок та займає проміжне восьме місце у турнірній таблиці.
  • Найкращими бомбардирами “Валенсії”, відтак, конкурентами Яремчука, наразі є Уго Дуро та Хаві Герра. Обидва іспанці у нинішньому сезоні Ла Ліги забили по три м’ячі та віддали по одній результативній передачі.
  • Роман Яремчук дебютував у третьому іноземному чемпіонаті. Дотепер українець грав у межах національних першостей Бельгії та Португалії.
  • Наступний матч “Валенсія” проведе у неділю, 1 жовтня, на виїзді проти “Бетіса”.


Джерело: Суспільне мовлення України