Суспільне мовлення

Результат конкурсу у ЛКП “Лев”: хто керуватиме підприємством

Ветеринар з понад сорокарічним досвідом Роман Добуш очолив львівське комунальне підприємство “Лев”. А посаду адміністратора обійняла зоозахисниця Вікторія Лозова.

Про це Суспільному повідомила заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

Роман Добуш наразі є виконувачем обов’язків директора комунального підприємства. За словами Ірини Маруняк, на посаду керівника ЛКП “Лев” претендувало вісім людей.

“Експертна рада, яка складалася з зоозахисників, депутатів міськраді та представники бізнесу, проаналізувала програми кандидатів, відповіді на питання та зважила інші критерії. Так було визначено двох переможців – Романа Добуша та Вікторії Лозової”, – каже вона.

Роман Добуш – виконувач обов’язків директора комунального підприємства “Лев”. Суспільне Львів

Заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства зазначила, що для керівника визначили випробувальний термін, щоби зрозуміти, чи буде зроблено щось для покращення роботи підприємства.

Роман Добуш розповів, що він всього другий день на посаді. Каже, має досвід ветеринарного лікаря, добре знає яким небезпечним є сказ і має намір зробити все, щоби він не розповсюджувався.

“Найперше я маю намір провести фінансовий аудит підприємства, побачити які кошти виділяються та як їх використовують. Щоб не закупляти того, чого не потрібно”, – каже він.

Наступним його кроком буде кадрові рішення. Зараз тут є 12 вакансій. Це – ветеринарні лікарі, фельдшери та доглядачі тварин.

“Ми шукаємо кваліфікованих ветлікарів. Але основне, на що звертатимемо увагу: вони хочуть працювати. Бо якщо людина кваліфікована, але не хоче працювати, то це погано. А якщо людина має недостатньо досвіду, але є бажання працювати, то вона навчиться”, – говорить новопризначений керівник.

Результат конкурсу у ЛКП "Лев": хто керуватиме підприємством

Адміністраторка ЛКП “Лев” Вікторія Лозова з собакою Ельзою. Суспільне Львів

Адміністраторка ЛКП “Лев” Вікторія Лозова зазначила, що має досвід прилаштування тварин як волонтерка. То ж на цій посаді робитиме те, що робила й досі.

“У нас є 55 собачок та 11 котів. Моя функція – прилаштування та комунікація з волонтерами та родинами, які зможуть забирати до себе тваринок. Ми хочемо мінімалізувати кількість безпритульних тварин та зменшити час очікування на стерилізацію”, – каже вона.

За її словами, підприємство очікує ребрендинг.

Результат конкурсу у ЛКП "Лев": хто керуватиме підприємством

Підопічний ЛКП “Лев” Чейз. Фото: Суспільне Львів

Вікторія Лозова говорить, що вона неодноразово зверталася у підприємство як волонтер. То ж добре знає, чого тут не вистачало. Саме про це вона говорила під час конкурсу. І саме це вона має намір виправити.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“Час від часу ми робитимемо звіт для волонтерів та громадськості, показуватимемо, що зробили та в чому відчуваємо потребу та допомогу”, – каже адміністраторка.

Що відомо про евтаназію собак у ЛКП “Лев”

  • У неділю, 4 червня, зоозахисниця Андріана Байло повідомила, що 2 червня у ЛКП “Лев” приспали двох собак. За її словами, тварини не були ні хворі, ні вкрай агресивні.
  • Білий собака був у ЛКП “Лев” з червня 2022 року, його планували забрати у притулок “Милосердя”, а чорний — з кінця грудня. Він чекав на господарів. Собак звали Маван і Х’ю.
  • Зоозахисники викликали поліцію та написали заяву за фактом евтаназії тварин. Тіла собак вилучили. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом жорстокого поводження з тваринами. Слідство у справі триває.
  • 13 червня в. о. керівника ЛКП “Лев” Олену Іващенко та головного лікаря Ярослава Муху за результатами службового розслідування визнали винними у евтаназії двох здорових собак та звільнили. Заступниця міського голови Ірина Маруняк пояснила, у ЛКП порушили закон, приспавши тварин без необхідних висновків кінолога та консиліуму фахівців.
  • 17 червня, оголосили конкурс на посаду керівника ЛКП “Лев”.


Джерело: Суспільне мовлення України