Суспільне мовлення

Мешканця Львівщини засудили до 3 років позбавлення волі за ухилення від мобілізації

Мешканця Борислава визнали винним в ухиленні від військового призову та засудили до 3 років позбавлення волі. Чоловік не з’явився на загальну мобілізацію.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

У жовтні минулого року під час огляду військово-лікарської комісії 28-річного чоловіка визнали придатним за станом здоров’я для проходження військової служби. Тоді ж його вручили бойову повістку, згідно якої той мав з’явитися на загальну мобілізацію.

“Однак чоловік без поважної причини не з’явився до територіальному центру комплектування та соціальної підтримки для проходження служби у лавах Збройних сил України. Відтак, військовозобов’язаний порушив вимоги чинного законодавства та ухилився від військового призову”, — йдеться у повідомленні прокуратури області.

За публічного обвинувачення прокурорів Дрогобицької окружної прокуратури мешканця Борислава визнали винним в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації (ст. 336 КК України).

Йому призначили покарання у виді 3 років позбавлення волі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомила Суспільному речниця Львівської обласної прокуратури Адріана Дмитренко, Дрогобицький суд оголосив чоловікові вирок 20 вересня. Обвинувачений може оскаржити вирок впродовж 30 днів.


Джерело: Суспільне мовлення України