Суспільне мовлення

“Ми дуже багато води витрачаємо”. У притулку для собак “Милосердя” будують свердловину

У притулку “Милосердя”, у якому зараз понад 400 собак, будують свердловину. Проєкт реалізують за підтримки Світового товариства захисту тварин.

Як розповіла Суспільному голова Львівського товариства захисту тварин Наталя Кузнєцова, у притулку довгий період була проблема чистої води для обслуговування собак.

З початком повномасштабного вторгнення кількість собак у притулку збільшилась, зараз їх понад 400. За словами голови Наталі Кузнєцової, собак привозили і привозять із прифронтових регіонів. У кожного з них своя історія.

“Інколи військові підбирали і привозили тварин. Люди виїжджали за кордон, не могли залишити своїх тварин просто напризволяще, і не могли з собою взяти, привозили до нас у притулок. Є такі випадки, коли ми не можемо не допомогти, і шукаємо можливість, все ж таки будувати вольєри, ущільнювати притулок і забирати тварин”, — говорить голова Львівського товариства захисту тварин Наталя Кузнєцова.

Собаки у притулку “Милосердя”. Фото: Суспільне Львів

Собаки, які живуть у притулку потребують нових вольєрів, солому, їжу та ліки. Окрім цього, була проблема з водою, каже Наталя Кузнєцова.

“Ми дуже багато води витрачаємо за день: пити, на воді готуємо кашу, якою ми годуємо собак. У колодязі брудна вода, піщана, жовтого кольору. Ми постійно його чистили, але розуміли, що без свердловини буде дуже тяжко”, — каже Наталя Кузнєцова.

У притулку для собак "Милосердя" будують свердловину

Притулок для собак “Милосердя” у Львові. Фото: Суспільне Львів

Допомогла із вирішенням цієї проблеми громадська організація “Дружня до тварин”. За словами голови ГО Ольги Кирилович, з притулком співпрацюють давно. Цьогоріч подались на грант від Світового товариства захисту тварин, що у Нідерландах. Виграли гроші і почали будівництво свердловини.

“Ми власне замовили роботи з буріння свердловин, яка має 50 метрів. Це є спеціальний питний горизонт води. Будуємо технічне приміщення для обслуговування цієї свердловини. Там буде насосна станція, щоб підтримувати потрібний тиск води для подачі, котельня, технічне приміщення для зберігання інвентарю та дровітня, яка буде вміщати більше 30 кубів дрів”, — каже голова ГО “Дружня до тварин” Ольга Кирилович.

Завершити ці роботи планують протягом місяця. Проте грантових грошей на все не вистачить, тож у притулку відкрили збір. Інформація про те, як можна допомогти, є на Facebook-сторінці притулку.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

.


Джерело: Суспільне мовлення України