Суспільне мовлення

Вбивство інспектора міліції на Львівщині: суд виніс вирок

18 вересня 2023 року Жовківський районний суд визнав винними в умисному вбивстві працівника правоохоронного органу Андрія Думанського двох місцевих мешканців.

Як повідомили Суспільному у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури, 61-річному та 34-річному чоловікам призначили покарання — довічне ув’язнення та 15 років позбавлення волі відповідно.

“Прокурори в суді довели, що у квітні 2015 року, вночі, на Радехівщині засуджені жорстоко вбили дільничного інспектора міліції”, — повідомили у Львівській обласній прокуратурі.

18 квітня 2015 року у селі Лопатин Радехівського району чоловіки розпивали алкогольні напої біля магазину. Там також перебували місцеві мешканці. Згодом між старшим обвинуваченим та одним з мешканців почалась бійка. Дільничний, який був поруч, втрутився в конфлікт та намагався його припинити.

Проте його побили до втрати свідомості. Далі чоловік прив’язав правоохоронця за ногу ланцюгом до кінної підводи та разом зі своїм спільником тягнув його дорогами селища. На півдорозі він наказав молодшому повертатися додому, а сам за межами селища скинув тіло у канаву та втік з місця події.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“Це вирок суду першої інстанції. Тому обвинувачені мають право на оскарження”, — пояснила речниця Львівської обласної прокуратури Адріана Дмитренко.


Джерело: Суспільне мовлення України