Суспільне мовлення

У Львові біля фабрики Левинського відреставрували дубову браму з каштанами

Львівські майстри закінчили реставрацію історичної брами на вулиці Єфремова, 38. Фахівці вирівняли деформовану конструкцію та відновили втрачені елементи оздоблення. Роботи провели в межах програми співфінансування.

Як повідомили у пресслужбі ЛКП “Бюро спадщини”, брама була у незадовільному стані: дверна коробка була деформована, низ прогнив, а дерев’яне полотно було пошкоджене в багатьох місцях.

“Також багато елементів оздоблення було втрачено, а засклення потребувало заміни. Роботи було багато”, – каже майстер-реставратор Василь Гришканич.

Брама до та після реставрації. ЛКП “Бюро спадщини”

Реставратори відновили втрачені елементи, відреставрували ковану решітку з каштановими листочками, встановили нове засклення та ручку. Після цього дерев’яну браму покрили акриловою лазур’ю та бейцем.

Реставратори встановили ручку

Реставратори встановили ручку. ЛКП “Бюро спадщини”

Роботи з відновлення брами загалом коштували 68 000 гривень. З цієї суми місто оплатило 47 600 тисяч гривень, а решту сплатили мешканці, які зголосилися взяти участь у програмі співфінансування.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Загалом минулоріч у Львові відреставрували 29 брам та 16 вікон у історичному ареалі міста, а 12 вікон та балконних блоків замінили з металопластикових на дерев’яні.


Джерело: Суспільне мовлення України