Суспільне мовлення

Запобіжний захід для службовців Самбірського ТЦК: прокуратура подала апеляцію

Прокурори спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону подали апеляцію щодо обраних заходів для службовців відділу Самбірського ТЦК, яких обвинувачують у катуванні та незаконному утриманні у військкоматі двох чоловіків.

Про це Суспільному повідомила речниця Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону Юлія Шевченко.

21 вересня у Личаківському районному суді міста Львова обрали міри запобіжного заходу для заступника начальника одного з відділів Самбірського районного ТЦК та військовослужбовця-водія. Їм призначили цілодобовий домашній арешт, тривалістю 60 діб та без електронного браслета.

“Прокурори подали до суду апеляційну скаргу щодо обраних запобіжних для підозрюваних службовців першого відділу Самбірського територіального центру комплектування та соціальної підтримки запобіжних заходів, мотивуючи її ризиком вчинення фігурантами повторних чи нових правопорушень”, — зазначила речниця Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону Юлія Шевченко.

За її словами, після оприлюднення повного тексту ухвали суду прокурори з нею ознайомляться та зможуть доповнити свої аргументи. Апеляційний розгляд може розпочатись орієнтовно через 2 тижні.

Що відомо про інцидент у військкоматі Самбірського ТЦК

19 вересня у мережі опублікували відео, на яких військовослужбовці б’ють чоловіка та погрожують йому зброєю. На відео чоловік, який представляється Вадимом, каже, що він харків’янин і його утримують в ТЦК шосту добу.

У Львівському обласному ТЦК та СП відреагували. Військовослужбовців відсторонили та проводять службову перевірку. Також там зауважили, що на відео, яке поширюють у мережі, видно лише частину події,

В Офісі генерального прокурора повідомили, що на Львівщині розслідують обставини інциденту у районному військкоматі. За фактом відкрили кримінальне провадження.

20 вересня у ДБР повідомили, що у Самбірському військкоматі утримували ще одного чоловіка — мешканця Кривого Рогу. Тоді ж двом військовослужбовцям ДБР повідомило про підозру у катуванні та незаконному позбавленні волі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За даними ДБР, двоє чоловіків, яких утримували проти волі, потрапили до ТЦК після того, як намагалися перетнути кордон і потрапити до Польщі. Їх затримали прикордонники.


Джерело: Суспільне мовлення України