Суспільне мовлення

Суд залишив без змін вирок обвинуваченому у вбивстві 19-річної студентки Дарьї Косенок

Суд не задовольнив апеляційну скаргу та залишив без змін вирок обвинуваченому у вбивстві 19-річної студентки Дарьї Косенок. 22-річному чоловіку з Житомирщини залишили покарання — довічне позбавлення волі.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

У червні 2023 року Личаківський районний суд Львова виніс вирок 22-річному чоловіку з Житомирщини за вбивство 19-річної львівської студентки Дарьї Косенок з Дніпропетровщини.

29 березня 2021 року в орендованій квартирі у Львові хлопець завдав дівчині багато поранень гострим предметом. Справу кваліфікували за п. 4 ч.2 статті 115 — вбивство з особливою жорстокістю.

За результатами проведеної експертизи спершу чоловіка визнали неосудним. Після повторної експертизи, визнали осудним. Чоловіку призначили довічне ув’язнення.

Сторона захисту не погодилась із вказаним вироком та подала апеляційну скаргу, в якій просила скасувати вирок.

Заслухавши доводи сторін, апеляційний суд підтримав позицію прокуратури, залишив без задоволення апеляційну скаргу обвинуваченого, а покарання, призначене судом першої інстанції, без змін.

Під час досудового розслідування та судового розгляду засуджений перебував під вартою.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Що відомо про вбивство студентки Дарьї Косенок у Львові

  • 30 березня 2021 року про зникнення дочки, уродженки Дніпропетровської області, у поліцію повідомила матір 19-річної Дарьї Косенок.
  • Того ж дня ввечері до правоохоронців надійшло повідомлення про те, що у квартирі одного з будинків на вулиці Личаківській у Львові, яку власниця здавала в оренду, виявили тіло дівчини з ознаками насильницької смерті.
  • На тілі загиблої правоохоронці виявили множинні колото-різані рани, які, ймовірно, й стали причиною смерті.
  • За кілька годин правоохоронці затримали підозрюваного у вбивстві — її 19-річного співмешканця.
  • Хлопець розповів правоохоронцям про обставини загибелі дівчини. За його словами, конфлікт виник через ревнощі.
  • 1 квітня у Личаківському районному суді відбулося слухання справи. Підозрюваному обрали запобіжний захід — тримання під вартою без права внесення застави.
  • За результатами судово-психіатричної експертизи підозрюваного у вбивстві 19-річної студентки з Дніпропетровщини Дарьї Косенок визнали неосудним. Він перебував на лікуванні у Львівській обласній психіатричній лікарні.


Джерело: Суспільне мовлення України