Суспільне мовлення

Розтрата запчастин для комплексів ППО: на Львівщині підозрюють ексочільника оборонного заводу

Ексочільника оборонного заводу на Львівщині підозрюють у розтраті майна на суму майже 2,4 мільйона гривень. За даними правоохоронців, він причетний до розтрати запчастин з військової техніки, зокрема, комплектуючих до комплексів ППО.

Про це повідомили 25 вересня в Управлінні СБ у Львівській області та Теруправлінні БЕБ у Львівській області. Імені підозрюваного не називають.

За даними Теруправління БЕБ, слідчі встановили що керівник здійснив розтрату запчастин, які були виготовлені з дорогоцінних металів, а саме стендів, вузлів незавершеного виробництва та комплектувальні вироби. Вони були призначені для виготовлення обчислювальних комплексів протиповітряної оборони.

“Зокрема у сплаві містилося близько 2 кг золота, 23 кг срібла, 102 г платини, 65 г паладію, 15 г родію. Внаслідок такого зловживання службовим становищем державі завдано збитків на 2,4 млн грн”, — повідомили у Теруправлінні Бюро економічної безпеки у Львівській області.

За даними СБУ, підозрюваний налагодив злочинну схему. Це підтвердила експертиза.

“Встановлено, що до початку 2022 року фігурант давав необґрунтовані вказівки підлеглим на розукомплектування комплексів ППО. Потім він привласнював “списані” деталі, які містили значну частину дорогоцінних металів. Таким чином, цей посадовець підривав обороноздатність України напередодні повномасштабного вторгнення РФ”, — йдеться у повідомленні Управління СБ у Львівській області.

Колишньому директорові оборонного підприємства повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Санкція статті передбачає позбавлення волі від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Досудове розслідування триває. Встановлюють причетних до розтрати майна державного підприємства.


Джерело: Суспільне мовлення України