Суспільне мовлення

Дев’ятирічний волонтер Юрій Напора зі Львова отримав подяку від Валерія Залужного

Дев’ятирічний волонтер зі Львова Юрій Напора отримав грамоту від Головнокомандувача Збройних сил України генерала Валерія Залужного “За активну громадянську позицію, патріотизм, та допомогу Збройним силам України, що наближає Перемогу над ворогом”.

Грамоту від імені Головнокомандувача хлопчикові вручили представники першого відділу Львівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (м.Городок).

Як розповів Суспільному тато Юрія Назар Напора, ідея співати та своїм співом збирати гроші на потреби ЗСУ виникла у хлопчика торік на початку серпня.

“У соцмережах він побачив інформацію, що восьмирічний хлопчина з Чернігова співає і збирає кошти для ЗСУ. Юра гарно співає, навчається у “Дударику”. Тож каже до мене: “Давай, і ми спробуємо”, — згадує Назар Напора.

То ж хлопчик з батьками почав вчити різні пісні. Обирали народні, стрілецькі пісні та пісні Василя Івасюка.

“Юрчикові було складно вивчити тексти, тому що він брав близько до серця те, про що мовилося в піснях і він починав плакати. Спочатку ми співали з листочків”, — каже він.

Батько Юрчика помітив, що хлопчикові легше співати під акомпанемент синтезатора. Тому Назар вирішив акомпанувати синові. Хоча, каже, що професійно на клавішних інструментах грати не вміє.

8 серпня 2022 року відбувся перший концерт сина та батька.

“Ми сподівалися зібрати хоча б дві-три тисячі гривень. А зібрали понад 23 тисячі. Тоді ми зрозуміли, що ми можемо зробити багато що”, — говорить Назар Напора.

Першу суму вони відразу передали до благодійного фонду при Мостиській міській раді. І за ці гроші придбали засіб нічного бачення та доклалися до придбання автомобіля.

“Потім я звернувся до отця Михайла Греділя, військового капелана з Городка, який з 2014 року щомісяця їздить на передову. Ми домовилися, що я передаватиму йому кошти, а він мені звітуватиме на що вони потрачені”, — каже батько.

Юрій Напора. Фото надав Назар Напора

Зараз Юрчик має дуже багато грамот та подяк від військових. Але ця, яку отримав сьогодні, — найцінніша.

“У нього зараз дуже багато позитивних емоцій. Адже у репертуарі у нас є пісні про війну і навіть про самого Залужного”, — говорить він.

У родині підростає ще один син, який також полюбляє співати. Але йому ще тільки три роки. Тому він ще не долучається до співів зі старшим братом.

“Ми горді за наших дітей. Але розуміємо, що ці кошти — крапля в морі від потреб. Та і не в коштах справа. Військові нам дякують за підтримку”, — зауважив батько.

Нещодавно в родині підрахували, що протягом року Юрчик дав 163 концерти та зібрав для потреб ЗСУ 3 млн 200 тисяч гривень.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“Один концерт триває до трьох годин. Після концерту я змучений. А він приходить і хоче бавитися. Я не знаю де у нього сили беруться”, — розповідає тато Юрія Назар.


Джерело: Суспільне мовлення України