Суспільне мовлення

Дві вистави львівського театру потрапили до короткого списку фестивалю-премії “ГРА”

Дві вистави львівського Театру Лесі увійшли до короткого списку фестивалю-премії “ГРА”. Тепер вони будуть боротись за перемогу у своїх номінаціях.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

У номінації “За найкращу драматичну виставу” до шортлиста увійшла вистава Top Girls.

Це драматична вистава за п’єсою британської драматургині Керил Черчилл. Це найдовша та одна з найскладніших у втіленні вистав театру.

У номінації “За найкращу виставу на перетині театральних жанрів, мистецького синтезу і перформативних форм” до короткого списку увійшла вистава “146 зірок, видимих неозброєним оком”.

Це постдокументальний мюзикл, який зосереджується на соціальній проблематиці довкола сексуальних меншин. Одна з особливостей вистави — це костюми, над якими працював дизайнер Руслан Багінський.

Раніше Театр Лесі уже перемагав у міжнародному фестивалі-премії “ГРА”. Тоді одразу у трьох номінаціях стала кращою вистава “Філоктет. Античний рейв”. Також вистава “Філоктет. Античний рейв” увійшла до шортліста Шевченківської премії 2023.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Найближчий показ вистави “Top Girls” відбудеться 17 вересня. Виставу “146 зірок, видимих неозброєним оком” можна буде побачити в жовтні.


Джерело: Суспільне мовлення України