Суспільне мовлення

У Червоноградському районі Львівщини імунізують диких тварин

У Червоноградському районі через погіршення епізоотичної ситуації щодо сказу тварин імунізують диких м’ясоїдних тварин. Для цього Червоноградська громада отримала тисячу доз вакцини.

Про це повідомив начальник Червоноградського міського відділу ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області Руслан Черник.

“Ми отримали вказівку від Держпродспоживслужби України у зв’язку з великими спалахами сказу на території держави, зокрема і Львівської області. Ми налічуємо станом на сьогодні 50 випадків сказу. З аналогічним періодом — це в три рази більше. На рівні держави ухвалили рішення провести масову імунізацію диких м’ясоїдних тварин, зокрема лисиць”, — каже Руслан Черник.

Розповсюдження вакцини для диких тварин у Червоноградському районі. Скриншот з відео Червоноградської міської ради

Імунізацію проводили впродовж 12 вересня. Вакцину розповсюджували по 1 гранулі на один м² та за 200 метрів до житлових будинків.

“У минулі роки вакцину розповсюджували літаками, а тепер — наземним шляхом з залученням органів місцевого самоврядування, а також наших мисливців та рибалок, всі долучаються до роботи”, — пояснив начальник Червоноградського міського відділу ГУ Руслан Черник.

У Червоноградському районі Львівщини імунізують диких тварин

У Червоноградському районі імунізують диких тварин. Скриншот з відео Червоноградської міської ради

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вакцина, яку розповсюджують для диких м’ясоїдних тварин, безпечна для сільськогосподарських тварин, вона не шкодить людям.


Джерело: Суспільне мовлення України