Суспільне мовлення

5 тис доларів за виїзд за кордон: на Львівщині судитимуть працівницю ТЦК та СП

На Львівщині судитимуть працівницю ТЦК та СП та подружжя. За даними слідчих, вони сприяли незаконному виїзду за кордон військовозобов’язаних чоловіків.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Нацполіції Львівщини.

Правоохоронці встановили, працівниця одного з військкоматів області разом з подружньою парою зі Львова забезпечували військовозобов’язаних документами про непридатність до військової служби для уникнення мобілізації. Ці документи надавали можливість за станом здоров’я знятися з військового обліку та виїхати за кордон. За свої “послуги” вони вимагали 5 000 доларів.

“23-річну жительку Золочівського району, а також чоловіка та дружину віком 56 років, правоохоронці затримали неподалік Львова під час одержання ними неправомірної винагороди”, — йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч.3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України, завершене, обвинувальний акт скерований до суду.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Обвинуваченим загрожує покарання — позбавлення волі строком від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до трьох років з конфіскацією майна.


Джерело: Суспільне мовлення України