Суспільне мовлення

На Львівщині голову профспілки підозрюють у наданні хабаря

61-річному жителю Дрогобицького району повідомили про підозру. Голову профспілки підприємства підозрюють у наданні хабаря у розмірі 500 доларів. Його затримали 6 вересня під час передачі грошей.

Про це повідомили у Відділі комунікації ГУ Національної поліції у Львівській області.

Як встановили правоохоронці, голова первинної профспілкової організації одного з регіональних управлінь ПАТ “Укрнафта” запропонував та передав начальнику служби безпеки територіального підрозділу Департаменту безпеки цього ж підприємства неправомірну вигоду в сумі 500 доларів США.

“На думку зловмисника, за ці кошти начальник служби безпеки мав би приховати виявлені ним під час перевірки порушення у роботі профспілки, зокрема під час видачі лікувально-оздоровчих путівок особам, які не мали жодного відношення до підприємства”, — повідомили у поліції області.

Внаслідок цього організації завдали значних збитків.

Чоловіку повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання — позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Досудове розслідування триває, невдовзі суд обере підозрюваному запобіжний захід.


Джерело: Суспільне мовлення України