Суспільне мовлення

Львівські школи долучились до проєкту із протидії корупції “Прозорі школи”

Львівські заклади освіти долучилися до всеукраїнського проєкту Офісу доброчесності НАЗК “Прозорі школи”. Проєкт передбачає заходи для педагогів, навчальні воркшопи, діалогові зустрічі, вебінари. Для школярів організують освітні курси на тему доброчесності та антикорупції.

Про це повідомили на сайті Львівської міської ради.

Як розповіла керівниця відділу просвітницької роботи Національного агентства з питань запобігання корупції Людмила Слива, у межах проєкту залучать не лише школярів, але і вчителів, які проводитимуть ігри та квести. Усе стосуватиметься теми протидії корупції.

“Наші курси і наші навчальні матеріал не мають жодного домашнього завдання. І це одразу для дітей та батьків надзвичайне полегшення: вдома нічого не потрібно буде робити. Як це впроваджується загалом в освітньому процесі? Або на класних годинах і виховних годинах, годинах спілкування. Тобто, це і так уже включено в навантаження. Або це можна зробити як окремі гуртки”, — каже керівниця відділу просвітницької роботи НАЗК Людмила Слива.

За даними керівника міського управління освіти Андрія Закалюка, всього участь у проєкті візьмуть 45 навчальних закладів міста.

“Нам дуже приємно, що насправді ми маємо таку велику кількість шкіл, яка зголосилася брати участь в цьому проєкті. Безперечно, тема є актуальною. І дуже важливо, що ми про ці речі говоримо не просто з дорослими, що ми починаємо говорити з дітьми, це основа для нас”, — говорить керівник міського управління освіти Андрій Закалюк.

Школи, що будуть залучені у проєкті найактивніше, у майбутньому можуть стати Хабами доброчесних шкіл та бути прикладом для інших навчальних закладів.

“Розуміємо, що формування доброчесності, імунітет до корупції потрібно формувати з дитинства. Тому цей проєкт буде реалізовуватися на базі наших опорних шкіл. Місто Львів відкрите до змін. Місто Львів відкрите до прозорості. Місто Львів відкрите до доброчесності. І ми на всіх рівнях місцевої влади будемо разом з НАЗК впроваджувати ці реформи”, — каже директор департаменту “Адміністрація міського голови” Євген Бойко.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“Прозорі школи” були пілотним проєктом у школах, зокрема, Вінниці, Запоріжжя та Кропивницького. Але у Львові до нього буде залучено одночасно найбільше шкіл, додала представниця НАЗК.


Джерело: Суспільне мовлення України