Суспільне мовлення

У Львові у Західноукраїнському дитячому медцентрі відкрили амбулаторію

У Західноукраїнському дитячому медцентрі у Львові відкрили амбулаторний простір. Таким чином діти, які потребують лише деяких процедур на день, зможуть отримати їх там, а не в стаціонарі.

Як розповів Суспільному в. о. директора Західноукраїнського дитячого медцентру Роман Кізима, амбулаторію створили на базі Клініки дитячої онкології та трансплантації кісткового мозку.

Лікарі проводитимуть там консультації та денну хіміотерапію пацієнтам.

“Можна одномоментно приймати додатково до 15-20 дітей за день для того, щоб вони проходили лікування вдень і не лягали в лікарню. Таким чином, це розвантажить медсестер, які працюють з важкими пацієнтами з трансплантаціями кісткового мозку”, — каже в. о. директора Західноукраїнського дитячого медцентру Роман Кізима.

У амбулаторії проводитимуть денну хіміотерапію. Фото: Суспільне Львів

За словами Романа Кізими, пацієнтів у Західноукраїнському медцентрі побільшало. Адже тепер сюди привозять дітей зі всієї України. До прикладу, Григорій Бойко з сином Богданом — переселенці з Мелітопольського району Запорізької області.

“Ми проживаємо в соціальному гуртожитку. І кожного дня зараз їздимо, тому що ми вже майже півтора року на стаціонарі. І дитина хоче гратися. Відкриття цієї амбулаторії для мене це… Ти знаєш, що ти прийшов, знаєш, що тебе зустрінуть, дадуть скерування, скажуть, коли лікарі приймають”, — говорить батько пацієнта Григорій Бойко.

У Львові у Західноукраїнському дитячому медцентрі відкрили амбулаторію

Григорій Бойко разом із сином Богданом. Фото: Суспільне Львів

Новий простір — це три кабінети, зона рецепції, зал очікування та дитяча зона. Амбулаторія має окрему вентиляцію, що важливо для онкопацієнтів. На облаштування простору витратили понад 3 мільйони гривень. Гроші зібрали благодійники.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“Ми продовжуємо наш фокус на дитячій онкології, щоб у наших захисників було до кого повертатися. Це дуже важливо — пам’ятати про ті виклики, які в нас були раніше, і з тією самою силою працювати над їхнім вирішенням. Тобто ми воюємо з зовнішнім ворогом і разом з тим продовжуємо допомагати нашим дітям одужувати і бути здоровими”, — каже виконавчий директор благодійного фонду В’ячеслав Биков.


Джерело: Суспільне мовлення України