Суспільне мовлення

Музею у Винниках передали допомогу з Німеччини

У історико-краєзнавчий музей Винник, що на Львівщині, передали допомогу у вигляді двох вантажівок з Німеччини, задля збереження українських пам’яток.

Як розповів Суспільному голова спілки “Західноукраїнських музеїв” Ігоря Тимця, представники музеїв з 5 областей західних областей України отримали повербанки, осушувачі та контейнери.

За словами Ігоря Тимця, із початком повномасштабного вторгнення, більшість музеїв перемістили свої фонди у підвальні приміщення, щоб зберегти їх. Але, ці приміщенння не пристосовані для зберігання музейних експонатів, які потребують певного температурного режиму.

“Передали пакувальні матеріали, вогнегасники, осушувачі. Вартість одного осушувача — близько 2 тисяч євро. Він осушує повітря і створює гарні кліматичні умови для експонатів”, — каже голова спілки “Західноукраїнських музеїв” Ігор Тимець.

Допомога для історико-краєзнавчого музею Винник із Німеччини. Фото: Суспільне Львів

Ігор Тимець розповідає, торік німецькі благодійники надали допомогу для музеїв України на суму 3 мільйона євро. Також передали допомогу 13 областям для майже 300 установ і пам’яток культури, серед них — працівники музею “Дрогобиччина”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“Минулої зими були ліхтарики, генератори, навіть просто рукавиці для того, щоб працювати, пакувальний папір. Це те, про що ми не мріяли, не думали, бо були і інші проблеми”, — говорить директорка музею “Дрогобиччина” Алла Гладун.


Джерело: Суспільне мовлення України