Суспільне мовлення

На Львівщині затримали підозрювану у вербуванні дівчат для сексуальної експлуатації за кордоном

На Львівщині затримали 27-річну мешканку Вінниці. Жінку підозрюють у вербуванні дівчат для сексуальної експлуатації за кордоном.

Як повідомили на Facebook-сторінці Львівської обласної прокуратури, вже відкрили кримінальне провадження та повідомили жінці про підозру у торгівлі людьми (ч. 1 ст. 149 КК України).

За даними слідства, підозрювана вербувала жінок для заняття проституцією у Королівстві Швеція.

“Фігурантка підшукувала дівчат молодого віку привабливої зовнішності, які опинилась в скрутних життєвих обставинах. Вона пропонувала їм вигідний заробіток за кордоном. При цьому обіцяла допомогти в оформленні документів для виїзду, оплатити проїзд та забезпечити проживання в іншій країні”, — йдеться у повідомленні прокуратури.

Як уточнили у поліції Львівської області, з потенційними “клієнтками” підозрювана спілкувалася в одному із месенджерів. Після переговорів самостійно перевозила дівчат через кордон та доставляла до місця призначення.

27-річну мешканку Вінниці затримали під час проходження паспортного контролю. Це було 4 вересня. У машині окрім підозрюваної було ще двоє дівчат.

Підозрювана під час затримання на кордоні. Фото: Поліція Львівської області

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Зараз вирішується питання про обрання затриманій запобіжного заходу. Автомобіль у якому перевозили дівчат — вилучили. Якщо провину жінки доведуть, їй загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.


Джерело: Суспільне мовлення України