Суспільне мовлення

На Львівщині планують капітальний ремонт на дорозі до ПП “Рава-Руська”

На Львівщині планують капітальний ремонт на дорозі Тернопіль -Львів-Рава-Руська, що веде до пункту пропуску “Рава-Руська-Гребенне”. Це зроблять в межах проєкту “Розвиток Транс’європейської транспортної мережі (Україна — дорожні коридори)” між Україною та Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР).

Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Ця дорога з’єднує Львів із Варшавою та є частиною Транс’європейської транспортної мережі (TEN-T).

За словами Максима Козицького, фахівці з ЄБРР уже провели аудит безпеки дорожнього руху, аналіз економічної доцільності інвестицій, екологічну та соціальну оцінку проєкту та вирішили спрямувати частину грошей на капітальний ремонт частини автомобільної дороги М-09.

“Автомобільна дорога Тернопіль -Львів-Рава-Руська, км 129+807 — км 191+877 була включена як компонент Кредитної Угоди з ЄБРР. На реалізацію перерозподілили 182 млн. євро. Проєкт капітального ремонту впроваджуватиме Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України”, — написав Максим Козицький.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У 2020 році Україна та ЄБРР підписали Кредитну Угоду “Розвиток Транс’європейської транспортної мережі (Україна — дорожні коридори)”, але через початок повномасштабної війни реалізацію проєкту у запланованих обсягах призупинили.


Джерело: Суспільне мовлення України