Суспільне мовлення

Трускавець, Східниця, Славсько: як минув літній туристичний сезон на Львівщині

Цього року на Львівщині зросла кількість охочих відпочити у горах та на бальнеологічних курортах. Серед найбільш популярних локацій цього літа – Трускавець, Східниця, Славсько, заповідник Тустань та ведмежий притулок у Домажирі. Про це Суспільному розповів т. в. о. начальника обласного управління туризму та курортів Тарас Лозинський.

Рената та Костянтин – кияни. Уперше приїхали на декілька днів до Славського.

“Ми тут на три дні. Ні разу тут не були, тож вирішили сюди приїхати. Хочемо поїхати у Тустань, побачили, що гарне місце”, — каже Рената.

“Чув багато. В мене друзі тут ходять маршрутами. Дуже багато тут катаються на лижах. Вирішив подивитись влітку. Може, і взимку колись приїдемо, якщо буде час. Завтра може на Захар Беркут сходимо, потім підемо на Погар”, — говорить Костянтин.

Костянтин і Рената в Славсько. Суспільне Львів

А Софія та Євгеній туристи з Вінниці. Завітали до гірського селища на один день.

“Чому сюди? Тому що тут дуже гарно. Ми тут перший раз. Ми дуже хотіли сюди приїхати на екскурсію. Ми були в Музеї метеликів. Рекомендуємо всім відвідати”, — каже Софія.

Софія та Євгеній

Софія та Євгеній з сином. Суспільне Львів

Селище Славсько багато років поспіль є одним з найпопулярніших туристичних напрямків Львівщини, каже начальниця місцевого відділу туризму Ольга Безушко.

“Сьогодні туризм зовсім інший, ніж був до повномасштабного вторгнення. Зараз люди хочуть спокою, тиші і мало контакту. Славсько це все може запропонувати. Ми можемо запропонувати і піші маршрути, і веломаршрути, і активний відпочинок, екскурсії”, — розповідає Ольга Безушко.

За словами жінки, наповненість готелів та садиб у Славському цього літа була на рівні 95%. Вдалим називає цей літній сезон і адміністратор готелю Тарас Ферефенко.

“Зараз хороший сезон. Заповненість – можливо, 80-85%. І взагалі цього року в нас дуже багато туристів. Дуже часто приїжджають до нас сімейні пари. Тобто, ми більше готель сімейного типу. Але зараз така тенденція, що і приїжджають військові на реабілітацію. Шукають зі СПА-процедурами. Тобто, щоб можна було поплавати, трошки попаритись. Сауна, такого плану”, — каже адміністратор.

Славсько — один з найпопулярніших туристичних напрямків Львівщини

Славсько — один з найпопулярніших туристичних напрямків Львівщини. Суспільне Львів

Цього літа туристи на Львівщині – це, здебільшого, українці, розповідає тимчасово виконуючий обов’язки начальника обласного управління туризму Тарас Лозинський. Однак точну кількість гостей, за його словами, порахувати важко. Тому орієнтуються на суму туристичного збору, який за сім місяців становить 25 мільйонів гривень.

“Демонструють хороші показники – це є місто Львів, Трускавець, Східниця і Славська громада. Тому в попиті є, відповідно, Карпати також. Що відвідують? Звісно, рекреаційні локації, так як жарке літо і люди хочуть ближче до якихось водойм. Відповідно, в тренді є басейни, в тренді є санаторно-курортні комплекси. Велика частка туристів також відвідує історико-культурний заповідник “Тустань”. Відповідно, він є одним з найуспішніших по показниках. Відповідно, за липень його відвідало 28 тисяч”, — каже Тарас Лозинський.

За словами Тараса Лозинського, в обласній адміністрації також планують розвивати туризм у північних районах Львівщини. Зокрема, влаштовувати сплави на байдарках та тематичні квести.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram


Джерело: Суспільне мовлення України