Суспільне мовлення

Участь взяли понад 2000 людей: у Львові відбувся півмарафон Незламності

У Львові відбувся забіг — Львівський півмарафон Незламності. Як повідомила організаторка львівського півмарафону Вікторія Веремієнко, загалом у події взяли участь близько 2000 учасників. Частина із них — у подіях онлайн. А офлайн забігах саме у Львові взяли участь близько 1700 учасників.

Цьогоріч взяли участь у забігах і поранені військові, зокрема ті, хто проходить у Львові реабілітацію та лікування.

О 8 ранку учасники після розминки зібралися на старті найдовшої дистанції — понад 21 кілометр.

Учасники півмарафону Незламності у Львові. Фото: Суспільне Львів

Далі за прокладеними маршрутами бігли ранковим Львовом. У межах півмарафону учасники могли обрати дистанцію для забігу: півмарафон, це понад 21 кілометр, та 5 кілометрів. У межах Львівського півмарафону провели і змагання у межах чемпіонату України на цих двох дистанціях. За їхніми результатами відбирали учасників на Чемпіонат світу.

Участь взяли понад 2000 людей: у Львові відбувся півмарафон Незламності

Учасники півмарафону Незламності у Львові. Суспільне Львів

У чоловічому забігу — всі три переможці одночасно стали переможцями півмарафону та чемпіонату України.

“Пробіг сьогодні непогано, класно, боровся сам і з собою та із львівською бруківкою. Стартом задоволений. Це класно і для аматорів, і для професіоналів. Оскільки професіонали біжать і по їхній дистанції біжать аматори — вони підтримують. Так само для аматорів цікаво подивитися як бігають професіонали, стати з ними в один стартовий коридор”, — розповідає переможець півмарафону Микола Нижник.

Участь взяли понад 2000 людей: у Львові відбувся півмарафон незламності

Учасники півмарафону Незламності біжать вулицями Львова. Фото: Суспільне Львів

Цьогоріч була передбачена і спеціальна дистанція — “Миля Незламності”. Із неї перші 70 метрів долали поранені військовослужбовці та цивільні, які отримали різні травми під час воєнних дій. Готувався до неї 22-річний Іван Дегтярь.

“Хочу таким чином показати, що навіть ампутація або якісь травми не зупиняють людину. Тимчасово поки обмежують, але можна далі жити, і навіть я без ноги можу бігти. Бруківка для милиць — трошки незручно, але впораємося”, — каже учасник забігу Іван Дегтярь.

Стартували учасники із милицями, на протезах та у візках. Їх на 70-метрову дистанцію проводили оплесками. На цій дистанції — немає призових місць. Тут усі — переможці.

Участь взяли понад 2000 людей: у Львові відбувся півмарафон незламності

Яна Степаненко — учасниця півмарафону. Фото: Суспільне Львів

“Це перемога над самою собою. А по-друге, я присвятила і хотіла показати всім дітям, що я втратила ноги, раніше я не могла ходити, а зараз в мене вже є “ноги”, я можу і ходити, і бігати”, — каже учасниця забігу Яна Степаненко.

Свої 70 символічних метрів пройшов із милицею поранений львів’янин Юрій Глас. Замість спортивних кросівок подолав шлях у тому взутті, в якому до поранення захищав Бахмут.

Участь взяли понад 2000 людей: у Львові відбувся півмарафон незламності

Юрій Глас — учасник півмарафону. Фото: Суспільне Львів

“Це все об’єднує людей. По-перше, спорт, по-друге, задоволення від сонця, від того, що ми живемо. І так — ми там бігали, ми не дивилися, що все вибухає, пересічна місцевість, всі повалені посадки, а чого б тут не побігати, по рідній бруківці. От бачите, навіть кросівок не маю. З Бахмуту навіть не мив. Бо до трьох сантиметрів то — не бруд, а після трьох – сам відвалиться”, — каже учасник забігу Юрій Глас.

Участь взяли понад 2000 людей: у Львові відбувся півмарафон незламності

Юрій Глас — учасник півмарафону. Фото: Суспільне Львів

Пробіг був благодійним. Частину грошей, які зберуть під час самого забігу, а також під час онлайн-подій передадуть у благодійний фонд, що допомагає із протезуванням та реабілітацією українців, повідомила організаторка львівського півмарафону Вікторія Веремієнко.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram


Джерело: Суспільне мовлення України