Суспільне мовлення

Більшість мандрівників — українці. Як минув літній туристичний сезон у Львові

Цього літа у Львові побільшало туристів, порівняно з минулим сезоном. Більшість з них — це гості з різних регіонів країни. І лише трішки більше, ніж 500 — іноземці. Таку статистику озвучила керівниця міського управління туризму Христина Лебедь.

Гіди кажуть, що найбільше туристів, крім самого Львова, цікавлять Карпати та замки.

Тетяна приїхала до Львова з Дніпра на десять днів. Гостює у родичів. Розповідає, що планує сходити на екскурсію.

Туристка Тетяна. Суспільне Львів

“Я тут навчалася у Львівській академії друкарства, що на Підвальній, 17. Це було дуже давно. І я прийшла, подивилась, мені дуже було приємно все згадати. Подивилась — можна з’їздити завтра на екскурсію на Личаківське кладовище. І Меморіал Небесної сотні”, — каже туристка Тетяна.

А родина Андрущенків зі Старокостянтинова Хмельницької області у Львові проїздом.

Більшість мандрівників — українці. Як минув літній туристичний сезон у Львові

Родина Андрущенків. Суспільне Львів

“Були в гостях. Проїжджаємо повз, думаю: заїдемо, покажемо дітям трошки. Хотіли оглядові вежі подивитися, але кажуть, що всі закриті зараз”, — розповідає турист Олександр Андрущенко.

Порівняно з минулим роком, цього літа туристів у Львові побільшало, зауважує екскурсоводка Роксолана Дебрянська. За її словами, серед гостей міста великий відсоток тих, хто вирішив приїхати до Львова вперше.

“Влітку дуже великий попит на екскурсії. Українці в основному їдуть з різних регіонів України: і приватно, і групами, і дитячі групи, і дорослі. В мене була група діток з Бахмута. Вони живуть десь в Сокалі, в таких менших містах, в таборах колишніх. Різні притулки і різноманітні фонди організовують їм екскурсії”, — каже екскурсоводка Роксолана Дебрянська.

Цьогоріч більшість туристів — а це 88% — українці з різних регіонів, говорить керівниця міського управління туризму Христина Лебедь. До того ж, за її словами, і самі львів’яни почали активніше відвідувати екскурсії рідним містом.

Більшість мандрівників — українці. Як минув літній туристичний сезон у Львові

Туристи у Львові. Суспільне Львів

З 1 червня до 28 серпня до нас за туристичною інформацією звернулося 6296 людей. З них українців — 5752 і іноземців 544.

“Щодо цікавих запитів, у туристичному офісі зазначають про те, де можна поїсти борщу українського, де можна купити вишиванку. Звісно, оглядові майданчики, а ще — питають про курси української мови. Або ж іноземці хочуть відвідати екскурсію українською. Або ж іноземці хочуть відвідати екскурсію українською”, — каже керівниця міського управління туризму Христина Лебедь.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За словами Христини Лебедь, іноземні туристи затримуються у Львові довше, ніж українські: в середньому на 4-7 днів.


Джерело: Суспільне мовлення України