Суспільне мовлення

У Львові на вулиці Чернівецькій запрацював новий світлофор

У Львові біля Приміського вокзалу на вулиці Чернівецькій запрацював новий світлофор. Він працюватиме в адаптивному режимі з використанням транспортних детекторів, що регулюють рух.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

За начальника відділу транспортного планування та моделювання ЛКП “Львівавтодор” Тараса Мазура, світлофор влаштований таким чином, що за відсутності транспорту для пішоходів вмикається зелений сигнал. Червоний сигнал вмикатиметься лише за умови наближення автівок до пішохідного переходу, окрім громадського транспорту, який має виділені смуги, які не конфліктують з регульованим пішохідним переходом.

“При інтенсивних транспортних потоках, повноцінна тривалість фази зеленого сигналу світлофора для транспорту — 25 с, після цього автоматично вмикається зелене світло для пішоходів”, — говорить Тарас Мазур.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Також через смугу для громадського транспорту влаштовано нерегульований пішохідний перехід. З обох сторін переходу, для підвищення безпеки пішоходів, встановлено горизонтальні секції жовтого кольору. Секції починають блимати при наближенні автобуса. При під’їзді автобусів до нерегульованого пішохідного переходу, вмикатиметься попереджувальний жовтий миготливий сигнал світлофора, а після проїзду транспортного засобу — червоний сигнал.


Джерело: Суспільне мовлення України