Суспільне мовлення

У Львові на День Незалежності вшанували пам’ять загиблих захисників України

На День Незалежності, 24 серпня, у Львові на Личаківському цвинтарі вшанували пам’ять борців за свободу України та полеглих військових російсько-української війни.

Вранці на Личаківському цвинтарі зібрались військові, ветерани, громадські діячі, родини учасників російсько-української війни та Героїв Небесної Сотні. Романна Шабаковська розповідає, прийшла до могили сина.

“Я втратила сина, хтось втратив батька, хтось втратив чоловіка, брата. Нам усім дуже складно, але ми розуміємо, за що заплачена така велика ціна, що ця ціна недаремна. Ми хочемо, щоб їхній подвиг мав продовження”, — каже мама загиблого.

Львів’янка Віра Жибинець привела на кладовище дітей.

“Ми прийшли з родиною просто пройтися тут, я хочу щоб діти чули це, розуміли, доходило до них, кожна частинка душі мусить бути з ними”, — говорить Віра Жибинець.

Учасники заходу поклали квіти та лампадки до могил на Марсовому полі, а також на полях почесних поховань № 67 та №76 Личаківського кладовища. Після цього усі виконали Державний Гімн України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Згодом відбулась екуменічна панахида та спільна молитва за Незалежність України. На завершення відбулось проходження роти почесної варти Національної академії сухопутних військ.


Джерело: Суспільне мовлення України