Суспільне мовлення

У Львові перейменували площу перед Гарнізонним храмом

Сьогодні, 23 серпня, у Львові перейменували площу Стефана Яворського перед Гарнізонним храмом. Тепер вона має назву площа Ангелів. Таке рішення затвердили на пленарному засіданні Львівської міської ради.

За словами керівника департаменту “Адміністрація міського голови” Євгена Бойка, протягом минулого року в Львові перейменували фактично всі вулиці та простори в Львові, пов’язані з радянським та російським минулим. Втім, залишилася площа Яворського. Її вирішили перейменувати на площу Ангелів.

“Нова назва має певний символізм. Про ангелів ми говоримо у широкому контексті: і як про небесне воїнство, і як про захисників української землі. Ця площа межує з Гарнізонним храмом – теж святим місцем для Львова. На цій площі ми кожного дня прощаємося з нашими героями, які стають ангелами-охоронцями своїм родинам, своїм побратимам. Тому ангели в назві уособлюють всіх тих, хто є захисниками добра”, — каже Євген Бойко.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Площа Ангелів розташована у центрі Львова, між вулицями Театральною та Шевською. Раніше вона була найменована на честь уродженця Львівщини, митрополита рязанського і муромського, президента Синоду Православної російської церкви Стефана Яворського. Він помер у Москві і був похований у Рязані.


Джерело: Суспільне мовлення України