Суспільне мовлення

У Львові затримали чоловіка, якого підозрюють в обкраданні гробівців на Личаківському цвинтарі

Вранці, 21 серпня, на Личаківському цвинтарі у Львові охоронці затримали чоловіка, якого підозрюють у викраденні декоративних кілець з гробівців. Факт крадіжки зафіксували за допомогою камер.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради

За словами керівника музею-заповідника “Личаківський цвинтар” Олександра Дмитріва, охоронці “полювали” на крадія майже місяць. Тоді почали надходити скарги від родичів про зникнення кілець з гробівців.

“Вичислити його вдалося за допомогою відеокамер, де зафіксовано як чоловік викрадає кільця. І сьогодні охоронці затримали його біля могил на полі №49. Викрадені кільця, що виготовлені переважно з бронзи або латуні, зловмисник здавав на металобрухт. Ринкова ціна одного такого аксесуару для склепу коливається в межах 1 – 5 тисяч гривень”, — говорить Олександр Дмитрів.

Викрадені кільця з гробівця. Львівська міська рада

Чоловіка, якого підозрюють у крадіжках, передали правоохоронцям. На сьогодні, 21 серпня, за словами керівника Личаківського цвинтаря, до правоохоронців скерували 9 заяв щодо викрадення кілець. Проте, додає Олександр Дмитрів, крадіжок було більше, втім деякі родичі не захотіли писати заяву в поліцію.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram


Джерело: Суспільне мовлення України