Суспільне мовлення

Начальник Львівського обласного ТЦК та СП Олександр Тіщенко залишив посаду

Начальник Львівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександр Тіщенко залишив посаду. Тиждень тому Президент України оголосив про звільнення всіх обласних “воєнкомів”.

Про це Олександр Тіщенко повідомив на Facebook-сторінці.

“Шановні побратими, українці! Сьогодні для мене важливий день. Після багатьох років служби я залишаю посаду начальника Львівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Пишаюся тим, що мав можливість служити нашій країні. Продовжую здійснювати захист української державності і надалі. Нові виклики чекають на нас задля спільної Перемоги”, — йдеться у повідомленні.

Чоловік подякував членам команди ТЦК та СП “за успішну співпрацю та відданість справі”, а також командуванню Генштабу ЗСУ та керівництву Міноборони за довіру.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Інформацію про те, хто відтепер очолюватиме обласний ТЦК та СП, на офіційних сторінках структури наразі не опублікували.

Що відомо про звільнення начальників обласних ТЦК в Україні

  • 17 серпня президент України Володимир Зеленський підписав указ про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 11 серпня 2023 року “Про результати перевірки територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Збройних Сил України”.
  • Відповідний документ №491/2023 опубліковано на сайті Офісу президента.
  • “Рекомендувати Головнокомандувачеві Збройних Сил України прийняти рішення щодо перебування на посадах керівників обласних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Збройних Сил України, припинивши практику їх ротацій”, — йдеться в указі.
  • 11 серпня відбулося засідання Ради національної безпеки і оборони України. Головною темою засідання були результати перевірки територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК). Після засідання президент Володимир Зеленський заявив, що в Україні звільнять всіх обласних “воєнкомів”.
  • Вже відкрито 112 кримінальних проваджень щодо посадовців “військкоматів”, а також оголошено 33 підозри.
  • 1 серпня заступник міністра оборони Олександр Павлюк повідомив, що до кінця 2023 року 30% керівного складу всіх військкоматів становитимуть бійці, які мають бойовий досвід, але не можуть продовжувати службу через поранення.


Джерело: Суспільне мовлення України