Суспільне мовлення

На Львівщині через скаженого борсука на території однієї громади ввели карантин

У селі Новошичі та 5-кілометровій зоні ввели карантин через випадок сказу у борсука. Тварина вкусила одного чоловіка і подряпала ще одного.

Як повідомили у Дрогобицькій районній військовій адміністрації, 10 серпня мешканець села Брониця Дрогобицької громади впіймав в полі борсука та відвіз його в село Новошичі.

Там власник одного із домогосподарств розмістив його у вольєрі. Коли він спробував обробити тварину протипаразитним препаратом, та вкусила сина власника, а самого власника подряпала. Через день тварина загинула.

Після проведення відповідної експертизи у Пустомитівській міжрайонній державній лабораторії Держпродспоживслужби у борсука підтвердили захворювання сказом.

На сьогодні, 17 серпня, рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії у селі Новошичі та його 5-кілометровій зоні: села Брониця, Бистриця, Долішній Лужок — встановлено карантинні обмеження терміном на два місяці через виявлення сказу у борсука.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомила Суспільному лікар-епідеміолог Львівського обласного центру контролю і профілактики хвороб МОЗ України Ірина Фесенко, на сьогодні обидва чоловіки отримують антирабічне лікування для запобігання ймовірному захворюванню.


Джерело: Суспільне мовлення України