Суспільне мовлення

У Львові вікна в садочку, біля якого впала ракета, замінять благодійники зі США

У дитсадку “Казка”, який був пошкоджений через ракетний удар по Львову 15 серпня, усі вікна замінять за гроші американських благодійників.

Директорка дитячого садка розповіла, які руйнування в садочку спричинила вибухова хвиля.

“Загалом у садочку потрібно відновити 57 вікон, 51 двері: вхідні та міжкімнатні, два великі вітражні вікна на сходовій клітці, шість міжкімнатних перегородок — між спальнями та ігровими кімнатами. Це все зруйнувала вибухова хвиля. Окрім цього, під час комісійного обстеження виявлено, що покрівля закладу зазнала значних ушкоджень та потребує капітального ремонту”, — каже директорка Ірина Кирда.

Дитячий садок “Казка” після ракетного удару. Фото Романа Балука

Крім того, за її словами сильно пошкоджені стіни будинку. Також потребують ремонтів внутрішні приміщення. А ігровий майданчик потребує заміни, адже він повністю зруйнований.

Вікна замінять в межах програми, яку створила американська організація “Global Empowerment Mission” у партнерстві з “Howard G Buffett Fondation”. Коштом цієї організації вже встановлюють нові вікна в будинках, пошкоджених внаслідок ракетного удару по Львову 6 липня.

Що відомо про ракетний удар по Львову

15 серпня Росія атакувала Львівщину ракетами. Одну ракету вдалося збити силам ППО. Також зафіксовано шість влучань.

Внаслідок ракетної атаки у Львові пошкоджено близько 100 будинків. По допомогу із розселенням звернулись 4 сім’ї, це — 12 людей.

У селі Ставчани фахівці обстежили 36 присадибних ділянок. Три житлові будинки та три господарські не підлягають відновленню. В інших будинках є руйнування дахів, вікон, тріщини на стінах.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Травми отримали 19 людей. Станом на ранок 16 серпня четверо травмованих залишалися у медзакладах.


Джерело: Суспільне мовлення України